fbpx

Dit is Bot

Bot Uitgevers is een nieuw uitgeefhuis voor innovatieve denkers die hoopvol naar de toekomst kijken. Wij zijn een onafhankelijke uitgever van non-fictie. Onze boeken gaan over maatschappelijke thema’s en de wereld van morgen. Welke technologische innovaties komen eraan? Hoe gaat het met onze aarde? Hoe ziet de arbeidsmarkt er over tien jaar uit? Op deze en andere vragen zoeken onze auteurs antwoorden.

Bot Uitgevers staat voor:

1. Non-fictie over thema’s die ertoe doen

Artificial Intelligence, big data, nieuwe technologieën – wat staat ons in de nabije toekomst allemaal te wachten, en wat kunnen wij nu doen om als mensheid te winnen in tijden van vraagtekens en spannende veranderingen?

2. Maximaal vijf boeken per jaar

Boeken worden beter als je er meer aandacht aan geeft. Boeken krijgen ook een veel langer leven als je niet steeds weer je aandacht moet verleggen naar een volgend boek. Daarom geven wij maximaal vijf boeken per jaar uit. Die moeten dan ook wel echt goed zijn. En echt goed verkopen. Zowel auteur, lezer als uitgever plukken hier dus de vruchten van.

3. Slim en doelgericht uitgeven

Veel uitgeverijen zijn nog niet gewend aan de nieuwe wereld. Zelfs internet vinden ze vaak lastig. Bot niet. Voor ons eerste boek lieten we een Artificial Intelligence tool bouwen om het perfecte omslag te kunnen maken (lees hier). Van de inhoud moet je afblijven met je algoritmes, maar met de marketing omarmen wij alle nieuwe technieken die er zijn.


Ons team

Evert de Vries – Oprichter & Uitgever

Evert was eerder betrokken bij de oprichting van uitgeverijen Das Mag en Pluim. Hij is daarnaast een van de organisatoren van het Leiden International Film Festival en als strateeg verbonden aan marketing- en ontwerpbureau Grotesk.

Manon Verhagen – Oprichter & Marketeer

Manon is schrijver, scenarist en datagedreven marketeer bij NTI. Ze studeerde Literary Studies aan de universiteit van Leiden en studeerde in 2019 af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. De door haar geschreven film Kippenkracht is dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival.

Founding partner: Brave New World Conference

Brave New World is een jaarlijkse conferentie voor mensen die willen weten hoe de toekomst eruit komt te zien. Welke innovaties mogen wij verwachten, en welke impact zullen ze hebben op ons werk, de politiek en ons leven.


Onze boeken inkopen?

Dit zijn onze vertegenwoordigers:

Nederland:

New Book Collective

België:

Elkedag Boeken

Voor acties, samenwerkingen en auteursbezoeken:

bot@botuitgevers.nl


Manuscript insturen

Wij werken met non-fictie auteurs die schrijven over technologie, innovatie & de toekomst. Welke innovaties mogen wij verwachten, en welke impact zullen ze hebben op ons werk, de politiek en ons leven? Werk jij aan een zo’n boek? Wij horen graag van jou.

Manuscripten zijn altijd welkom, wel kan het even duren voordat je reactie krijgt. Je kunt je manuscript uitsluitend per e-mail sturen naar: bot@botuitgevers.nl.