Dit is Bot

Bot Uitgevers is een onafhankelijk uitgeefhuis voor innovatieve denkers. Onze boeken gaan over urgente thema’s die onze maatschappij vormen. Over het heden en de toekomst. Over de mens.

Bot Uitgevers staat voor:

1. Non-fictie over thema’s die ertoe doen

Welke thema’s zijn er nu en in de toekomst van belang in ons leven en in onze maatschappij? Bot Uitgevers werkt met toonaangevende denkers die voorlopen en de veranderende wereld kunnen duiden.

2. Maximaal tien boeken per jaar

Boeken worden beter als je er meer aandacht aan geeft. Boeken krijgen ook een veel langer leven als er vanuit de uitgever meer aandacht aan wordt besteed. Daarom geven wij maximaal tien boeken per jaar uit, waar we veel energie in steken. Die moeten dan ook wel echt goed zijn. Zowel auteur, lezer als uitgever plukken daar de vruchten van.

3. Slim en doelgericht uitgeven

Veel uitgeverijen doen alles op de oude vertrouwde manier en zijn nog niet zo gewend aan de nieuwe wereld; denk aan de geheimen van Google, marketingtechnieken die out of the box zijn of samenwerkingen die je niet direct zou verwachten. Bij Bot zijn we niet alleen innovatief als het om onze onderwerpen gaat, maar ook onze marketingtechnieken. Voor ons eerste boek lieten we bijvoorbeeld een Artificial Intelligence tool bouwen om het perfecte omslag te kunnen maken (lees hier). Uiteindelijk blijft de inhoud natuurlijk wel het belangrijkst.


Ons team

Evert de Vries – Oprichter & Uitgever

Evert was eerder betrokken bij de oprichting van uitgeverijen Das Mag en Pluim. Hij is daarnaast een van de organisatoren van het Leiden International Film Festival en het literaire festival Letterlijk Leiden.

Manon Verhagen – Oprichter & Redacteur

Manon coacht en begeleidt schrijvers om van een idee, begin, of soms zelf heel boek, een scherp werk te maken. Manon is redacteur, scenarist en marketeer. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden en deed de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar korte film Kippenkracht is te zien op NPO.

Founding partner: Brave New World Conference

Brave New World is een jaarlijkse conferentie voor mensen die willen weten hoe de toekomst eruit komt te zien. Welke innovaties mogen wij verwachten, en welke impact zullen ze hebben op ons werk, de politiek en ons leven.


Onze boeken inkopen?

Dit zijn onze vertegenwoordigers:

Nederland:

New Book Collective

België:

L&M Books

Voor acties, samenwerkingen en auteursbezoeken:

bot@botuitgevers.nl


Manuscript insturen

Manuscripten zijn altijd welkom, wel kan het even duren voordat je reactie krijgt. Je kunt je manuscript uitsluitend per e-mail sturen naar: bot@botuitgevers.nl. Heb je een idee, maar nog geen boek en wil je weten of het bij Bot past? Neem dan ook gerust contact met ons op.