Wij zijn Europa

Wij leven in een tijd van grote veranderingen. Dagelijks worden in Brussel besluiten genomen met gigantische gevolgen voor 450 miljoen Europeanen, én de rest van de wereld. De Europese samenwerking is uniek, verstrekkend en was uitermate succesvol. Toch horen we dat verhaal zelden in onze nationale media of op straat.

In Wij zijn Europa neemt Reinier van Lanschot de lezer mee op een reis door Europa. Met historische kaders, boeiende anekdotes en memes vertelt hij het ware verhaal achter de Europese samenwerking.


Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Deels de memoires van een geliefd en gevierd politicus, deels een politiek manifest voor economische, sociale en raciale rechtvaardigheid.Onze auteurs

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens en technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken.

Bernie Sanders

Bernie Sanders is het langstzittende onafhankelijke lid van het Congres in de Amerikaanse geschiedenis en één van de bekendste politici ter wereld.

Sander van Leeuwen

Sander van Leeuwen (1986) studeerde Psychologie in Leiden. Hij is de biograaf van zanger Hans de Booij.

Ewald Engelen

Schrijver en geograaf Ewald Engelen is een van de scherpzinnigste en populairste denkers in Nederland in het maatschappelijk debat over economische en sociale ongelijkheid.

Femke Nijboer

Femke Nijboer is universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Twente.

Paul Schenderling

Paul Schenderling is econoom en schrijver; senior adviseur bij Berenschot op het gebied van sociale en ecologische vraagstukken.
Winkelwagen