Bot Uitgevers is een onafhankelijk uitgeefhuis voor innovatieve denkers. Onze boeken gaan over urgente thema’s die onze maatschappij vormen. Over het heden en de toekomst. Over de mens.


Bot Uitgevers staat voor:

1. Non-fictie over thema’s die ertoe doen

Welke thema’s zijn er nu en in de toekomst van belang in ons leven en in onze maatschappij? Bot Uitgevers werkt met toonaangevende denkers die voorlopen en de veranderende wereld kunnen duiden.

2. Maximaal tien boeken per jaar

Boeken worden beter als je er meer aandacht aan geeft. Boeken krijgen ook een veel langer leven als er vanuit de uitgever meer aandacht aan wordt besteed. Daarom geven wij maximaal tien boeken per jaar uit, waar we veel energie in steken. Die moeten dan ook wel echt goed zijn. Zowel auteur, lezer als uitgever plukken daar de vruchten van.

3. Wij doen meer dan een boek uitgeven

Wij werken lang aan boeken, ook na verschijning. Onze auteurs zijn vaak actief in het sprekerscircuit, wij organiseren tours langs boekwinkels of theaters, en besteden extra aandacht aan het positioneren van onze auteurs in de media.


Ons team

Evert de Vries – Oprichter & Uitgever

Evert was eerder betrokken bij de oprichting van uitgeverijen Das Mag en Pluim. Hij organiseert ook het letterenfestival Letterlijk en was jarenlang betrokken bij het Leiden International Film Festival.

Manon Verhagen – Oprichter & Redacteur

Manon coacht en begeleidt schrijvers om van een idee, begin, of soms zelf heel boek, een scherp werk te maken. Manon is redacteur, scenarist en marketeer. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden en deed de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar korte film Kippenkracht is te zien op NPO.

Founding partner – Brave New Conference

Brave New World is een jaarlijkse conferentie voor mensen die willen weten hoe de toekomst eruit komt te zien. Welke innovaties mogen wij verwachten, en welke impact zullen ze hebben op ons werk, de politiek en ons leven.


Onze boeken inkopen? Neem dan contact op met:

België

L&M Books

Voor acties, samenwerkingen en auteursbezoeken:

bot@botuitgevers.nl


Manuscript insturen

Manuscripten zijn altijd welkom. Je kunt je manuscript uitsluitend per e-mail sturen naar: bot@botuitgevers.nl. Heb je een idee, maar nog geen boek en wil je weten of het bij Bot past? Neem dan ook gerust contact met ons op.

Winkelwagen