29 april verschijnt ‘Wij zijn Europa’ van Reinier van Lanschot

Wij leven in een tijd van grote veranderingen. Dagelijks worden in Brussel besluiten genomen met gigantische gevolgen voor 450 miljoen Europeanen, én de rest van de wereld. De Europese samenwerking is uniek, verstrekkend en was uitermate succesvol. Toch horen we dat verhaal zelden in onze nationale media of op straat. 

In Wij zijn Europa neemt Reinier van Lanschot de lezer mee op een reis door Europa. Met historische kaders, boeiende anekdotes en memes vertelt hij het ware verhaal achter de Europese samenwerking. 

Maar hij laat ook zien waar de EU tekortschiet. Aan de hand van de grote uitdagingen van vandaag, blikt Van Lanschot vooruit naar het Europa van morgen. Zo legt hij fundamentele zwakheden van de Europese samenwerking bloot, en laat hij zien wat er moet veranderen voor een betere toekomst. Een nieuw Europees verhaal, want wij zijn Europa.

Reinier van Lanschot is de lijsttrekker van Volt Nederland voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2024. In 2018 was hij een van de oprichters van de Nederlandse afdeling van Volt Europa, waar hij vier jaar lang co-voorzitter van is geweest.


Pre-order nu alvast jouw exemplaar!

Winkelwagen