Amerikadeskundige Kenneth Manusama tekent bij Bot Uitgevers

Gisteren was het opnieuw een spannende dag in de Amerikaanse politiek. Zouden de midterm-verkiezingen de start worden voor een nieuwe opmars van Donald Trump? En wat betekenen de uitslagen van de midterms voor de staat van de Amerikaase democratie? Relevante vragen, want binnenkort brandt ook de strijd om met Witte Huis weer los. Amerikadeskundige Kenneth Manusama weet er alles van en ziet ook steeds vaker ‘Amerikaanse toestanden’ in Nederland.

Bij Bot Uitgevers schrijft Kenneth een boek over de wijze waarop de democratische rechtsstaat in Amerika gevaar loopt. In een bij tijd en wijle persoonlijk relaas, over zijn eigen ervaringen in Amerika, plaatst hij het gevaar voor de democratie in de historische context.

Als rode draad door zijn verhaal lopen het belang van religie in Amerika en de doorwerking van het slavernijverleden in het heden. Het boek verschijnt in 2023, in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

Op de hoogte blijven van het boek van Kenneth, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief:

.

Kenneth Manusama (1972) is volkenrecht jurist en Amerikadeskundige. Hij studeerde en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en doceerde aan verschillende universiteiten in Nederland en New York University. Kenneth woonde bijna zes jaar in New York en specialiseerde zich als Amerikadeskundige vooral in het Amerikaanse constitutionele recht. Inmiddels geeft hij les in het Amerikaanse constitutionele recht en becommentarieert regelmatig de (juridische) ontwikkelingen in Amerika voor verschillende media. Hij heeft ook de podcast ‘Amerikaanse Toestanden’, deze beluister je hier

Winkelwagen