Februari 2024 bij Bot Uitgevers: Democratie van het Wilde Westen

Op 4 maart 2024 begint de grote strafzaak tegen Donald Trump over het ondermijnen van de Amerikaanse verkiezingen. Een week eerder verschijnt bij Bot Uitgevers Democratie van het Wilde Westen van Amerikakenner Kenneth Manusama.

Loopt de democratie in Amerika gevaar? Veel mensen dachten dit in de jaren dat Donald Trump aan de macht was. En toen verloor Trump de verkiezingen en leek de democratie gered. Het is een fijne gedachte, maar het is ook een leugen.

De problemen in de Amerikaanse democratie begonnen niet bij Trump, eindigden niet bij zijn nederlaag in 2020 en waren ook niet uniek in de Amerikaanse geschiedenis. Maar het gevaar voor de democratie in Amerika is wel ernstiger dan ooit tevoren.

Het Trump-tijdperk legde op pijnlijke wijze bloot hoe structureel kwetsbaar de democratische rechtstaat is in Amerika, en hoe ver reactionairen willen gaan om verkiezingen naar hun hand te zetten en vooruitgang tegen te werken.

Democratie van het Wilde Westen laat zien hoe structurele kwetsbaarheden worden uitgebuit en waarom; hoe de democratie geslachtofferd wordt met grondwettelijke middelen ten behoeve van een Amerika dat nooit heeft bestaan.

27 maart verschijnt Democratie van het Wilde Westen

Op de hoogte blijven van het boek van Kenneth, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief:

.
Winkelwagen