“Extremely Hardcore” verschijnt februari 2024 bij Bot Uitgevers – tegelijkertijd met de Amerikaanse editie

In de week dat Mark Zuckerberg met het nieuwe Threads een poging doet om het voormalige Twitter definitief de nek om te draaien, kondigen wij aan dat de Nederlandse vertaalrechten van Extremely Hardcore naar Bot Uitgevers gaan. Het onthullende & onthutsende boek van The Verge-journalist Zoƫ Schiffer biedt een uniek kijkje in de wereld van Elon Musk en de totale gekte binnen Twitter/X na de overname door Musk. De Nederlandse vertaling met de titel Extreem intens verschijnt tegelijkertijd met de Engelstalige versie in februari 2024.

Extremely Hardcore is het ware verhaal van hoe Musk Twitter veranderde in zijn persoonlijke megafoon, op basis van honderden uren interviews met meer dan zestig werknemers, duizenden pagina’s interne documenten, Slack-berichten en documenten uit vele rechtszaken van de afgelopen periode.

Aan het woord komen werknemers die de vernietiging van hun geliefde bedrijf in hele korte tijd meemaakten. Ze zagen hoe hun jarenlange strijd tegen desinformatie en discriminatie binnen enkele maanden teniet werd gedaan. Ze probeerden staande te blijven tijdens vele willekeurige ontslagrondes. Ze deden er alles aan om het bedrijf te redden van de slechtste instincten van hun nieuwe baas.

Dit is het verhaal van hoe Elon Musk 44 miljard dollar uitgaf om Twitter te redden en het vervolgens neersabelde. Het is ook een kroniek over de post-pandemische arbeidersbeweging, een strijd tussen leidinggevenden en personeel, en over rechten en behoeften in organisaties, en de toekomst van onze democratie. Een buitengewoon intense rit met gevolgen voor de hele wereld. Of zoals Musk het zelf zou zeggen: extremely hardcore.

Blijf op de hoogte van het boek: volg ons op Threads of, vooruit, X.

Bestel Extreem intens hier.

Winkelwagen