Het wordt niets zonder jou – De biografie van Hans de Booij verschijnt 2023 bij Bot Uitgevers

In de zomer van 1983 werd zanger Hans de Booij in één klap beroemd met de hitsingles Annabel en Een vrouw zoals jij. Het was het begin van een turbulente muziekcarrière en een nog turbulenter leven.

Het wordt niets zonder jou is een biografisch portret van een zanger die begon op zijn hoogtepunt, en nooit meer hetzelfde succes heeft kunnen bereiken.

Drie keer werd hij vader, maar de emotionele littekens uit zijn jeugd weerhouden hem er steeds van om zelf een aanwezige vader of partner te zijn. Hij woonde in Amsterdam, Antwerpen, Thailand en Portugal, op zoek naar erkenning en een plek om thuis te zijn.

De muziek is altijd bij hem en houdt hem in leven. Bizarre optredens, malafide platenbazen, incidenteel succes en creatieve mislukkingen. Het wordt niets zonder jou is een biografie van een man, op zoek naar applaus: van het publiek, van een vrouw of van zijn ouders.

Met bijrollen voor Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot, Henny Vrienten, John de Mol en vele andere grootheden uit de muziekindustrie van de laatste decennia.

Let op: dit artikel verschijnt 14 april 2023. Pre-order het boek hier.

Op de hoogte blijven van het boek: schrijf je in voor de nieuwsbrief van Bot Uitgevers en we sturen je een bericht zodra het boek verkrijgbaar is.

.

Over de auteur

Sander van Leeuwen (1986) studeerde Psychologie in Leiden. Toen hij twaalf werd kreeg hij een gebrande cd van zijn broers: ‘Diverse lekkere platen van Hans’. Het is de enige gebrande cd die hij heeft bewaard uit zijn jeugd. Zijn debuutroman Liever geen applaus voor ik leef verscheen in 2015 bij uitgeverij Meulenhoff.

De media over Liever geen applaus voor ik leef:

  • – ‘Een warm pleidooi voor vertraging’ – Eindhovens Dagblad
  • – ‘Van Leeuwen schrijft met een lichtvoetigheid die bij generatiegenoten vaak ontbreekt’ – Brabants Dagblad
  • – ‘Van Leeuwen hoort in de rij van veelbelovende literaire debuten van jonge schrijvers’ – De Gelderlander
  • – ‘Zijn woordkeus en heldere structuur ervaar ik als een verademing’ – Reformatorisch Dagblad
Winkelwagen