Illusionist Victor Mids gemindf*ckt door de auteurs van Echt Nep

Hij is de bekendste Nederlandse illusionist van dit moment. Zijn programma Mindf*ck is elke zondagavond te zien op NPO 1, maar deze week werd hij zelf gemindf*ckt.

Nieuwe technologieën maken het mogelijk dat wij beeld en geluid zo kunnen manipuleren, dat wij mensen op beeld dingen kunnen laten zeggen die dat nooit zelf gezegd hebben. De auteurs van het boek Echt Nep deden het met Victor Mids. Met deepfake technologie creëerden zij een illusie die zomaar van Victor zelf had kunnen zijn, maar dat niet was.

“Dit ben ik gewoon, maar ik ben het niet,” aldus Victor toen wij hem het resultaat lieten zien. “Echt goed nep, maar ook wel scary.”

Bekijk het filmpje op TikTok, onder dit bericht, of download hem hier voor social media.

Over het boek:

Stap in een achtbaan van desinformatie en mediamanipulatie. Een reis door een nieuwe digitale wereld; met 3D-ervaringen in de metaverse, deepfake therapeuten, digitale kleding waar grof geld voor wordt betaald en complottheorieën die de geest op hol brengen.

Hoe houden we grip op de werkelijkheid als het neppe steeds vaker boven het echte wordt gekozen?

Mensen hebben altijd de behoefte gehad om te spelen met de realiteit, maar niet eerder kon dat zo gemakkelijk en geloofwaardig als nu. Tegenover de angst voor deze vervagende realiteiten plaatst Echt Nep een optimistisch toekomstbeeld. Het is tenslotte juist het spel met echt en nep dat de mens heeft gebracht waar hij nu staat: volop in de aandacht, midden in de media en vol van verhalen.

Koop het boek hier.

Winkelwagen