Mahir Alkaya ontrafelt de toekomst van ons geld in nieuw boek bij Bot Uitgevers

Tweede Kamerlid Mahir Alkaya kan het weten: technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn te ingewikkeld voor onze volksvertegenwoordigers. Hierdoor dreigt de toekomst van ons geld in handen te komen van een handjevol techneuten en technocraten in het buitenland.

De Chinese overheid, centrale banken, techbedrijven, Bitcoins en andere cryptovaluta; achter onze beeldschermen zijn ze allemaal bezig met een stille strijd om het geld van de toekomst. Wij merken daar nog weinig van, maar we moeten nu handelen om niet in een nachtmerrie te eindigen.

Tegenwoordig is vrijwel al ons geld digitaal. En de mogelijkheden om dit digitale geld te programmeren, manipuleren en traceren worden met de dag groter.

Mahir Alkaya woont in Amsterdam en zit sinds 2018 in de Tweede Kamer namens de SP, daar is hij onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Economische zaken en Financiƫn. Zijn boek over de toekomst van ons geld en de kansen en gevaren van digitaal geld verschijnt in 2022 bij Bot Uitgevers.

Blijf op de hoogte van het boek van Mahir en schrijf je nu alvast in voor de nieuwsbrief van Bot. Je hoort dan als eerste wanneer het boek verschijnt.

.

Winkelwagen