Spelen met de realiteit in tijden van kunstmatige intelligentie – Echt Nep is verkrijgbaar vanaf 15 oktober

Echt Nep

15 oktober verschijnt bij Bot Uitgevers het boek Echt Nep, van auteurs Menno van Doorn, Sander Duivestein & Thijs Pepping. In het boek nemen ze je mee op een achtbaan van desinformatie en mediamanipulatie. Van leugenachtige hiërogliefen tot computergegenereerde influencers en de toekomst van deep fakes.

Manipulatie, beïnvloeding en desinformatie zijn van alle tijden. Mensen hebben altijd de behoefte gehad om te spelen met de realiteit, maar niet eerder kon dat zo gemakkelijk en geloofwaardig als nu. De vraag is hoe we grip houden op de informatiesamenleving nu kunstmatige intelligentie zich met het manipulatiespel gaat bemoeien.

In tegenstelling tot de meeste boeken over vervagende realiteiten kijkt Echt Nep verder dan de angstscenario’s. Uit het besef dat de spelende mens de motor is van samenwerking, welvaart en vooruitgang ontstaan opeens bijzondere kansen. Aan de hand van inspirerende herstelverhalen en een nieuwe realiteitsethiek schetsen ze een gouden toekomst voor de Echt Nep wereld.

Wees voorbereid en speel mee.

Blijf op de hoogte van het boek en schrijf je nu alvast in voor de nieuwsbrief van Bot. Je hoort dan als eerste wanneer het boek verschijnt.

.
Winkelwagen