Schrijvers

Actueel | Iedereen


Aaron Mirck

Aaron Mirck is publicist, schrijver en spreker over technologie. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: Dit algoritme deugt niet en een managementboek: Alles wat pr-bureaus je niet vertellen. Hij geeft regelmatig lezingen over technologie en publiceert opiniestukken in onder meer NRC, het Parool en de Telegraaf. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als co-founder van tech-startup Presscloud.

Boeken bij Bot

Andrew Yang

Andrew Yang is een Amerikaans ondernemer en politicus. Namens de Democratische Partij was hij een van de kandidaten voor de voorverkiezingen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Yangs voornaamste standpunt is het invoeren van een basisinkomen (door Yang hernoemt tot “vrijheidsdividend”) van duizend dollar per maand voor elke Amerikaanse staatsburger van 18 jaar of ouder, met het oog op de automatisering van de banenmarkt. Yang strijd voor een nieuwe vorm van het kapitalisme: een “Mensgericht kapitalisme”.

Barry Fitzgerald

Barry W. Fitzgerald is a physicist, science communicator, and superhero fanatic. He has a PhD in computational physics, and has published a number of scientific papers and popular science books on superheroes. He’s also the host of the YouTube channel The Superhero Scientist. He has spoken about science and superheroes at schools, universities, and public events around the world. Barry has seen Avengers: Infinity War more than 50 times, and his superpower is a closely guarded secret.

Boeken bij Bot

Daniël van Duijn

Daniël van Duijn is verhalenverteller en oprichter van LEF, een politieke partij die jonge en toekomstige generaties een stem geeft. Daniël studeerde politicologie, filmacademie en duurzame stedenbouwkunde en voerde campagne voor Bernie Sanders in 2016.

Boeken bij Bot

Etienne Augé

Etienne F. Augé (France) is Principal lecturer at Erasmus University in Rotterdam where he is teaching Strategic and international communication, but also film studies and science fiction. He is the director of Community for Histories of the Future (CHIFT) a platform dedicated to use science fiction to prepare societies and as such is working with major organizations on their futures. Etienne is a published and translated author, with books on cinema, propaganda, the Middle East, and superheroes. He has given talks at major festivals such as Brain Bar Budapest, Heartland in Denmark, TEDx Cyprus, or Brave New World in Leiden.

Boeken bij Bot

Eva Schram

Eva Schram is een Nederlandse journaliste die woont in de San Francisco Bay Area en werkt als VS-correspondent voor onder andere het Financieele Dagblad, MT/Sprout en het Vlaamse Knack.be. Haar focus ligt op tech en innovatie, de grote tech-bedrijven en diversiteit in Silicon Valley. Voorheen was Eva hoofdredacteur van Sargasso, onderzoeksjournalist bij OneWorld en schreef ze voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad, Psychologie Magazine, SamSam en IPS.

Boeken bij Bot

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens en technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Scholtens deed onderzoek naar de toekomst van de kerk, de toekomst van leven en de dood. Eerder schreef ze het veelbesproken boek Holy Fuck, samen met Mabel Nummerdor, over de toekomst van seks, relaties en contact.

Boeken bij Bot

Roes (2022)

Kenneth Manusama

Kenneth Manusama (1972) is volkenrecht jurist en Amerikadeskundige. Hij studeerde en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en doceerde aan verschillende universiteiten in Nederland en New York University. Inmiddels geeft hij les in het Amerikaanse constitutionele recht en becommentarieert regelmatig de (juridische) ontwikkelingen in Amerika voor verschillende media. Hij heeft ook de podcast ‘Amerikaanse Toestanden’, deze beluister je hier.

Boeken bij Bot

Amerikaanse toestanden (verwacht: 2023)

Levien Nordeman

Levien Nordeman (1982) onderzoekt hoe we anders kunnen denken over technologie, data en algoritmes. Levien is docent en onderzoeker aan de bachelor Communicatie en Multimedia Design en de master Data-driven Design van de Hogeschool Utrecht en mede-oprichter van SETUP Medialab. Levien studeerde Digital Media Design (HKU, 2005) en deed daarna de master New Media & Digital Culture (Universiteit Utrecht, 2008).

Boeken bij Bot

Mahir Alkaya

Mahir Alkaya

Mahir Alkaya is geboren in Amsterdam op 6 juli 1988 en woont in Amsterdam. Sinds 2018 zit hij in de Tweede Kamer namens de SP, daar is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Economische zaken en Financiën.

Boeken bij Bot

Menno van Doorn

Menno van Doorn

Menno van Doorn werd door het tijdschrift Computable uitgeroepen tot ‘ICT-onderzoeker van het jaar’. Toch fascineert menselijk gedrag hem meer dan technologie. Vanuit een achtergrond in consumentenpsychologie en reclamewetenschap kijkt hij altijd naar de toekomst. Als directeur van SogetiLabs’ onderzoeksinstituut is hij vaak te vinden in de directiekamers van bedrijven om zijn blik op de toekomst te werpen.

Boeken bij Bot

Echt Nep (2021)

Paul Schenderling

Paul Schenderling is econoom en schrijver; senior adviseur bij Berenschot op het gebied van sociale en ecologische vraagstukken. Hij is oud-fellow van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Paul is oprichter van het schrijverscollecties Postgroei en adviseert, schrijft en spreekt over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek.

Boeken bij Bot

Peter Joosten

Peter Joosten is biohacker en toekomstdenker. Hij studeerde Bedrijfskunde en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2019 rondde hij de Biohack Academy van de Waag Amsterdam af en volgde de opleiding bio-ethiek bij de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights. Peter geeft lezingen en workshops over mensverbetering en de impact daarvan op de mens en maatschappij, en maakt de podcast Supermens.

Boeken bij Bot

Supermens (2020)

Ron Stoop

Ron Stoop is een politicoloog die schrijft op het snijvlak van economie, politiek en geschiedenis. Hij kijkt vooral naar financieel-economische structuren en de materiële ontwikkeling die de wereldeconomie door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Vanuit daar probeert hij ons tijdsgewricht beter te duiden.

Boeken bij Bot

Rudy van Belkom

Rudy van Belkom (1984) is directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek en doet onderzoek naar de impact van technologie op de toekomst van de democratie. Voor de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen ontwikkelde hij de Technologie Kieswijzer, een speciale stemhulp over tech-gerelateerde onderwerpen zoals privacy, nepnieuws en de macht van Big Tech. Maar liefst 30.000 mensen maakten gebruik van deze stemhulp.

Boeken bij Bot

Sander van Leeuwen

Sander van Leeuwen (1986) studeerde Psychologie in Leiden. Toen hij twaalf werd kreeg hij een gebrande cd van zijn broers: ‘Diverse lekkere platen van Hans’. Het is de enige gebrande cd die hij heeft bewaard uit zijn jeugd. Zijn debuutroman Liever geen applaus voor ik leef verscheen in 2015.

Boeken bij Bot

Sander Duivestein

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur en columnist over de impact van digitale technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij. Ook is hij een veelgevraagde gast in diverse radio- en televisieprogramma’s.

Boeken bij Bot

Echt Nep (2021)

Sanne Kanis

Sanne Kanis is auteur en oprichter van Abel Entertainment: een studio die audiocontent produceert, zodat kinderen en families zich ook zonder scherm kunnen vermaken. Ze sprak over de (on)ethische kanten van technologie op TedX en had een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad. Ze publiceerde de roman De bubbel en het boek Digitale Dilemma’s: hoe technologie ons leven beïnvloedt. Eerder werkte ze op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com.

Boeken bij Bot

Thijs Pepping

Thijs Pepping

Thijs Pepping studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en is gefascineerd door de relatie tussen mens en technologie. Vooral als het gaat om essentiële vragen over leven en dood, liefde en de perceptie van tijd en realiteit. Zijn filosofische reflecties en kritische opmerkingen zijn regelmatig te vinden in kranten, op YouTube, in het publieke debat en in het bedrijfsleven.

Boeken bij Bot

Echt Nep (2021)

Tofik Dibi

Tofik Dibi is bestuursadviseur van Emre Ünver, de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West. Daarnaast schrijft hij voor tv, film en theater, waaronder het succesvolle Melk & Dadels.

Boeken bij Bot

Wibe Wagemans

Wibe Wagemans is een pionier en serial entrepreneur in Silicon Valley. Hij bouwde als eerste in de wereld een AI-bot en een online videogame op mobiel wat uitliep op een wereldrecord aan #1 hits in de App Store. Angry Birds, Big Fish en Huuuge leverden startup exits op en de Golden Lion voor creativiteit. Wibe is CEO, Chairman en oprichter van twee stichtingen. Hij runde bij Nokia een business van €1 miljard, studeerde in Nederland, Zweden en Japan en spreekt zes talen.

Boeken bij Bot