Wij zijn Europa

Wij leven in een tijd van grote veranderingen. Dagelijks worden in Brussel besluiten genomen met gigantische gevolgen voor 450 miljoen Europeanen, én de rest van de wereld. De Europese samenwerking is uniek, verstrekkend en was uitermate succesvol. Toch horen we dat verhaal zelden in onze nationale media of op straat.

In Wij zijn Europa neemt Reinier van Lanschot de lezer mee op een reis door Europa. Met historische kaders, boeiende anekdotes en memes vertelt hij het ware verhaal achter de Europese samenwerking.


Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Deels de memoires van een geliefd en gevierd politicus, deels een politiek manifest voor economische, sociale en raciale rechtvaardigheid.Onze auteurs

Ewald Engelen

Schrijver en geograaf Ewald Engelen is een van de scherpzinnigste en populairste denkers in Nederland in het maatschappelijk debat over economische en sociale ongelijkheid.

Hans Schnitzler

Hans Schnitzler is een Nederlandse filosoof, schrijver en columnist. In zijn werk staat de invloed van de digitalisering op de alledaagse leefwereld centraal.

Sander van Leeuwen

Sander van Leeuwen (1986) studeerde Psychologie in Leiden. Hij is de biograaf van zanger Hans de Booij.

Femke Nijboer

Femke Nijboer is universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Twente.

Tom Grosfeld

Tom Grosfeld (1994) schrijft voornamelijk over de invloed van technologie en het kapitalisme op hoe we leven.

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens en technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken.
Winkelwagen